15.05 |

Det finns så många anledningar att älska dig

Idag firar jag två år med den här gullisen
 
 
Jag firar de två bästa åren i mitt liv, att jag i två år känt mig mer älskad än jag någonsin trodde var möjligt.
 
 
Jag firar de där små sakerna som fått mig förstå hur stort det är att bli älskad. Som alla fina lappar du strör omkring mig, det kan ligga en på mitt nattduksbord när jag vaknar där du skriver att du älskar mig och önskar mig en bra dag. Eller den allra vanligaste som brukar ligga precis innanför dörren när jag ska till jobbet, där du påminner mig om min matlåda för den glömmer jag annars. Eller som den lappen du klistat fast på min sängbordslampa, längst ner på stålkedjan man bryter strömmen med har du på en liten lapp skrivit "ppill", för det glömmer jag också jämt, åtminstonde de nätter vi inte sover med varandra och du inte påminner mig.
 
När vi just träffats igen i Thailand efter en månad isär / Prick ett år sen på ett så h-i-m-e-l-a fint hotellrum han hade hyrt för att fira 1 år. Vi körde iväg på e moppe utan att jag visste vart vi skulle, det var fint.
 
Jag firar att det varje natt står ett glas med nytt vatten brevid mig oavsett hur sent det är, trött eller full du är.
Att även trots du per hundrade massage jag får - får en, så fortsätter du ge mig utan att be om något tillbaka. 
Att du morgonmyser med mig trots att du varit uppe i två timmar och bara vill äta frukost.
 
Studentdag / Studentkväll när han mötte mig utanför frimis med falafelrulle & vatten (notera de röda prickarna hahha det var min nivå den kvällen)
 
Att du varje dag säger att du älskar mig och får mig känna att du älskar mig precis som jag är.
Att du älskar mig för att jag är som jag är. 
Att även fast du är ett levande element som alltid sovit med fönstret öppet året om, sov med det stängt hela första året med undantag för sommaren. Bara för att jag frös, eller trodde att jag frös.
 
 
Att du alltid hämtar allt jag ber dig om oavsett vem som är närmast.
Att du vaknar när jag har mardrömmar och väcker mig ur dem.
Att du alltid ger mig den sista av vad vi än äter.
Att jag sitter här och gråter och skrattar om vartannat bara för att jag tänker på dig.
 
En eftermiddag i somras när han mötte upp mig efter jobbet och cyklade ut med mig till oset, sen dukade han fram mackor och vin.
 
Att du imorse kom gav mig frukost på sängen, trots att vi inte sov tillsammans. Du hade gått upp tidigt, åkt och handlat och kört hit bara för att göra mig glad. Det var bara det du ville för sen var du tvungen att åka och jobba direkt.
Att jag skrattar så mycket med dig.
Att du alltid plockar upp min handduk från golvet, hur många gånger jag än lägger den där och hur många gånger du än säger till mig.
 
 
 
Att just jag får älska dig.

14.21 |

Den enbente veganen

I brist på annat får ni en bild från föregående helg när jag och Klaren tacosade :P
 
Idag ska mycket göras! Haha känns som att jag tjatar mycket om att packa nu men DET ÄR DET VÄRSTA JAG VET. Hatar det. Det innefattar så mycket ångest över att ha med för lite, för mycket, glömt något viktigt, det är för tungt osvosv.. Nu är heller inte mamma hemma dagen innan för att packa med/åt mig för hon ska ju också till Thai :((. Idag är näst sista lediga dagen innan jag drar iväg så jag tänkte lägga fram allt jag ska ha med, städa (det är så skönt att komma hem till rent rum), fixa alla grejer som ska med i necessären dvs mediciner, tandborstar, smink, hårsnoddar osv. Har insett att det är så mycket när man reser utan mamma? Jag brukar liksom slänga ner min tandborste max. Sen ska jag skjutsa pappa från jobbet till någon AW, köpa en bikini på bikbok och fixa några ärenden till mamma. Ikväll ska jag dricka öl med Klara! Den enbente veganen är inte så enbent längre, hon kan gå! Det ska ju firas. Imorgon står jobb på schemat. 

12.02 |

Black pieces

 
black
 
1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR 
 
Det finns så mkt snyggt jag vill ha här i världen, inte minst detta. Jeansen har jag faktiskt redan köpt och känner att jag äntligen hittat de perfekta svarta! Föredrar mid raise för tillfället (finns dock i high raise om man är mer into det) dessa är även i perfekt längd och sköna! Stövlarna tycker jag är såå snygga, har inte riktigt fallit för den trenden så dessa är ett undantag. Le specs brillorna är ett hett vårtips! Använder inget annat märke på solglajjor längre typ för de är så sköna, snygga och har skönt ljus. Beställde faktiskt två par nya igår! Levi's jeansen ska inhandlas inom en snar framtid. 

19.30 |

Sushiii

Haha alltså det börjar bli för många sushibilder på denna blogg..
 
Idag har jag varit ledig och sprungit runt på marieberg med mammi. Jag köpte massa nödvändigt som jag ska ha med mig på resan, så är aningen lättare i själen nu. Det enda som saknas är tandborste, sköna & snygga byxor jag kan resa i OCH vara snygg i på Alex och Sigge (the struggle) och kanske några snygga grejer att ha på mig. Det kan jag leva med. Nu ska jag åka iväg till Hermis! Har inte träffat honom på tre dagar vilket hänt två gånger tidigre i vår historia, 1 gång när jag var på emmaboda och 1 gång när han åkte iväg på backpackerresa. Han har varit sjuk sjukis och det vill inte jag bli :P.

19.04 |

En outfirre

Kappa - Ellos / Polo - Zara / Jeans - Angelica Blick for Bikbok / Skor - Dinsko / Väska - Nelly här
 
På detta sätt såg jag ut idag. Invigde min nya väska, älskar den! Vill gå och klappa på den för den är så mjuk.

09.54 |

Chockar

Hej på er! Sarry for no blogging men har jobbe o jobbe jobbe å då blir det så. Sitter just nu med olaplex i håret och äter min frukost med vy över ett väldigt vitt vinterland? Fick en smärre chock i morse när jag drog upp gardinerna. Igår fick jag en annan chock när jag och Herman disskuterade resan, jag har gått & tänkt att min en ligger lite mindre än en månad bort. Alltså JÄTTELÅNGT bort, sen igår satt vi och funderade, är det tre veckor? två veckor? Nej det är 10 dagar! 9 idag. Alltså vart tog tiden vägen haha jag har ju 100 saker att göra innan vi åker och har inte ens börjat. Så igår satt jag och beställde grejer i ren panik och skrev typ 3 listor på alla to do's. Nu ska jag skölja ur mitt hår och sen heada iväg till jobbä ¡chao!

12.45 |

My strange addiction

 
 Jag är heeeelt fäst vid dessa läppbalsam, vet att jag skrivit om dem förut men är fortfarande lika obsessed! Jag har typ hur många som helst, ett på varje ställe jag sover dvs Herman, mammi, pappi. Sen ett i varje väska, ett på jobbet + typ 5 extra att sprida ut om det skulle ta slut någonstans haha.
 
Men okej, varför är dessa så bra då? De innehåller de 100% naturliga ingredienser, är ekologiska, kallpressade, veganska, innehåller färska råvaror osvosv.. Alla dom där sakerna som får mina ögon att spännas och saliv att produceras.
 
Okeeeej men varför skulle det vara bättre än ex. lypsyl & Carmex???!!!? Jo, läppbalsam från bl a. dessa två märken innehåller ingredienser som på riktigt gör dem beroendeframkallande. Nämligen paraffin & petroleum, två mineraloljor som blockerar hudens porer och förhindrar huden från att ta till sig näringsrika ämnen. Läpparna blir efter en stund torra och irriterande & man fortsätter använda produkten för att återfukta och så börjar det om. Det handlar alltså inte om att du har ovanligt torra läppar, produkterna gör dina läppar torra! Ingredienser du bör undvika när du läppbalsamshoppar: Ozokerit, Polyisobutene, Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Mineralolja, Petroleum, Paraffinum, E 905.
 
Dessa från hurraw är bara bra för dina läppar, de vårdar och är supersköna att ha på + blir inte sådär kletiga som många ekologiska kan bli. De är alltså inte beroendeframkallande på samma sätt, men för mig är de det för jag älskar dem så mkt. Dessutom luktar de såå gott! Finns i en drös olika smaker/dofter men mina favoriter är kokos, grapefrukt, vanilj & den svarta "moon balm" som jag alltid har när jag sover. Mint är också kul för den sticks! De finns bl a. här på lyko, jag brukar köpa på mig ett par när de har nån bra rabattkod. Sen vet jag även att lykobutiken på m-berg brukar ha 2 för 70:- vilket blir lite billigare. Måste också nämna att the body shops läppbalsam också är riktigt bra!
 
 tänk att man kunde skriva så mycket om läppbalsam?

15.08 |

Min valentine´s

 
Hejsan! Här är lite suddiga mobilbilder från min gårdagskväll. Jag jobbade i princip hela dagen och på kvällen var det event, också kallat "badrumskväll", så för att dryga ut mina timmar ställde jag upp på att vara maskot. Jag gick alltså omkring i en svinvarm kostym föreställandes en "arbetsmyra" (sjuk maskotidé haha) och krama barn. När jag slutade vid 20 åkte jag och köpte sushi sen raka vägen hem till Hermano, när han öppnade dörren fick han 30 rosor och jag möttes av ett mörkt hem upplyst av massa tända ljus. Vi åt sushi & drack vin sen tog han fram lite kex & ost som han fixat + att en bae på sushi yama hade fixat efterätten på bilden! Jag fick Therese Lindgrens bok av honom också. Mysig kväll.
 
Nu ska jag gå ut på promenix innan solen försvinner!
 

12.33 |

Frullä

Ett stycke frukost jag inmundigade denna morgon; bananpannkakor.
Så bra frukost som är nyttig, enkel & god! Mitt vinnande recept för 1 p lyder:
 
1 banan
2 ägg
liite vaniljpulver
 
Mosa bananen i en bunke och knäck i äggen, blanda, häll på vaniljpulvret och stek i det du föredrar.
 
Jag använder sånt äkta vaniljpulver som är ekologiskt och massa tjafs (bild). Men ärligt talat så tycker jag mest det är svindyrt och det ger inte så mycket smak? Tror det kostade kring 4000 kr/kg så jag köpte det ngn gång när jag hade mammas icakort hehe.. :P. Så jag tror det funkar lika bra med vanligt hederligt vaniljsocker! På toppen hade jag tinade frysta hallon blandat med en annan variant av det där ekologiska tjafssockret, sånt här. Det tycker jag faktiskt är jättegott! Brukar alltid använda mig utav det när jag gör chiapudding och det blir perf. Sen toppade jag allt med kokos.

22.37 |

Dagens dag:

 
Hejsan hoppsan, idag har jag varit ledigt och inte gjort much. Vaknade i sådär skön tid, åt god frukost och sen tog jag det lugnt. Framåt eftermiddagen åkte jag och Herman och matade änder innan han börjat jobbet och jag tog tåget till kumla. Haha den där som står framför Herman var så sjukt närgången, medan resterande fåglar väntade på att fånga flygande brödbitar väntade han på att man skulle pricka hans strupe. Vart även tvungen att föra en feministisk kamp då manslynorna snodde exakt alla brödbitar i början, precis som vanligt tar det allt man äger och har. Såg därför till att endast kasta till det bättre könet, tänk så spännande det kan vara att mata änder.
 
:PP

14.13 |

3 webbisar

 
God eftermiddag hörnenini! Idag är en bra dag pga:
 
1. Jag är ledig
2. Min hy jobbar med mig
3. Jag ska på bio ikväll
 
Se där! Nu ska jag heada iväg till gymmet och träna lite ben sen kaanske jag svänger in på monki en sista gång för att se om det finns någe kvar o ha.
Hoppas er dag blir angenäm!

12.18 |

Skepp O'hoy

Tröja från Monki / Jeans från Zara / Fejkpäls från Bikbok / Shoes från Vagabond / Skepparmössa från Thörnqvist Hattar / Silverringar + hoopörhängen från H&M
 
:P

19.49 |

Nya pjucks

Älskar mina nya skor! Mamma köpte sig ett par i somras och jag var så avis på henne att jag fick mina egna i julklapp. De var dock blåa så fick byta in dom och specialbeställa dessa som är exakt vad jag ville ha! Tänker mig mig dom i sommar tilllsammns med ett par slitna jeans och vit tisha. Skulle även vilja ta med dom till asia men vet inte om jag vågar.. De kommer från skoindustrimuseet i Kumla om någon skulle vara sugen, om inte för fashion så är de riktigt sköna!
 

16.31 |

6 saker jag vill ha

wanties
1. Paula's choice skin recovery hydrating treatment mask (här)
Har nyligen bytt ut hela min hudvårdsrutin och därefter börjat känna mig möe yttorr. Tror det beror på att produkterna är så himla kick-ass och knockar omkull min hud helt och hållet. It wasn't ready. Skulle med andra ord behöva en bra hudmask för att hjälpa lille huden på traven, hört att denna ska vara amazing.
 
2. Birkenstocks (här)
Köpte ett par fake-birks i Thailand förra året och bodde i princip i dom i sommras. Det trots att jag nog aldrig känt ett så obekvämt underlag mot min fotdyna samt att jag hasade fram för att få med mig dem. Känner att det då faktiskt är helt ok att investera i ett par äkta. 
 
3. Sleek highlighter palette - solstice (här)
Jag är liksom många andra ett troget fan av the Balm's mary lou manizer, som hängt med mig i över två år. Men nu känner jag att det är dags att vidga mina vyer. Egentligen är jag inte ute efter hela paletten utan endast den vita skuggan (säger man så?) som ska vara riktigt bra.
 
4. Jeans! (här)
Asså hur svårt kan det vara att hitta ett par snygga jeans som man får snygg röv i? Uppenbarligen JÄTTE. Vill heller inte att de ska vara för långa utan bara gå till ankeln samt vara sköna ofc. Dessa verkar ha det mesta jag söker, kmr nog slå till när de kommer in i min stl. 
 
5. Spetschoker (här)
Den här är såååå fiiin. Köpte nyligen en på gina tricot som jag aldrig använt, så allt sunt förnuft säger mig att jag verkligen inte borde köpa denna. Men jag behöver den!
 
6. Handväska (här)
Denna har jag tittat på läänge nu. Skulle köpa den till mig sj om jag fick jobbet på bau och sen när jag fick det så väskan självklart slut och har inte funnits på lager förrens nu! 

15.50 |

Monki & mat

Dessa sötisar träffade jag igår. Först gick 3/4 av oss en sväng på stan & efter en stund hade vi alla varsin påse från monki. De stänger tydligen igen i örebro (:/) och har 50% på allt. Så tips om du gillar den butiken, men skynda för det börjar bli lite utplockat! Sen köpte vi med mat från Zao och tog bussen till Klora. På kvällen åt jag trerätters hos Herman, så min dag var helt ok.

23.09 |

Me heute

Stickad från chiquelle / byxor från gina tricot / silvriga hoop-örhängen från H&M
 

18.38 |

Heaven is a place on earth with this

 
Tonfisk är min bästa vän när jag vill göra något snabbt & få i mig mycket protein. Denna maträtt tar mindre än 10 min att slänga ihop och är så god! Plus mkt proteinrik med bönpasta, tonfisk & kikärtor. 
 
Min tonfiskröra
 
Du behöver :
för 4 portioner
 
4 dl créme fraiche (jag tog en 2 dl lätt och en 2 dl vanlig)
1 liten rödlök
1 syrligt äpple
1 pkt fetaost
1 halv burk kikärtor (vet inte hur mycket det var i haha)
1 burk tonfisk i vatten
 
bönpasta
 
Gör såhär:
Börja koka upp vatten för pastan. hacka rödlök & äpple i små bitar och blanda ner i en skål med créme fraichen. smula ner fetaosten med händerna & tillsätt kikärtor & tonfisken. Blanda runt och sen var den klar! Tillred pastan enligt anvisningar och voilà. Servera.
 
How bow dah?

13.22 |

Vad-lista

Vad gör du just nu?

Vaknade för en liten stund sen av att Herman kom upp mer frukost på sängen, nu sitter vi vid varsin sida av matbordet. Jag vid en dator, han vid en. Romantiken måste liksom gå i vågor.

 

Vad skrämmer dig?

Mörker, att Dolan Dump är president i Amerikat & att jag klassas som vuxen.

 

Vad peppar dig?

Det beror ju på vad en behöver för pepp, pepp för att göra måsten får jag av bra musik. Livspepp får jag av att ha något att se fram emot, tro på mig själv, Herman & friends. 

 

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?

Skådespela.

 

Vad får dig att gråta?

Att bli upprörd tyvärr haha. Sämsta egenskapen då jag är en sån som oftast inte tvekar för att ifrågasätta och ta diskussioner. Det suger ju då att plötsligt börja tjuta. Avsked får mig också att gråta.

 

Vad är det gulligaste som finns?

Ärnst, min katt.

 

 är det sista du tänker på innan du somnar?

Oftast hur mycket jag gillar Herman<3 hihi. Tänker även en del på framtiden.

 

Vad måste du ha hemma i matväg?

Veg-matlådor, nudlar & frukt. 

 

Vad läser du just nu?

Inget, en sak på att-göra-listan är att börja läsa igen. Jag tycker verkligen om det men det känns inte som jag har någon ro till det samt ingen motivation till att hitta bra böcker. Ngn som har bra boktips?

 

Vad är skönt?

Massage & att känna sig produktiv.

 

Vad gör du när du är arg?

Intalar mig sj hur rätt jag har haha.

 

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?

Skriver typ aldrig hälsningsfraser? Är rakt på sak. Men när det händer är det nog "hello".

Vad är du avundsjuk på?

Folk som kör sin helt egen väg och struntar i alla trötta nej-sägare. Alltså människor som bryter sig loss från ekorrhjulet.

 

Vad brukar folk kalla dig?

Emelie, Emmie, EA, Emelajnen, loppan. 

 

Vad är det viktigaste som finns?

Att känna sig älskad & betydelsefull, iaf för mig. 

 

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?

Bra kompisar, fleeky smink, mkt dans & en smula oplanerat.

 

Vad vill du rekommendera?

Skaffa katt och min tonfiskröra som kommer i nästa inlägg!