06.26 |

Hola Lombok!

Hej från Kuala Lumpur! Vi lämnade Thailand tidigt imorse, 05.15 stod taxin och väntade utanför hotellet i Krabi där vi bott två nätter för att komma nämre flygplatsen. Efter 1,5 h flyg hamnade vi här i KL på en mellanlandning innan vi flyger vidare mot Lombok! Från början hade vi tänkt spendera sista delen av resan på Bali men efter lite fundering beslutade vi oss för Lombok, vilket ska vara som Bali för 10 år sen. Tror det blir riktigt bra, vi ska även besöka giliöarna för några nätter. Jag är så peppad på att se någonting nytt, de senaste 8 åren har jag varit en trogen Thailandsresenär då mi madre (och resten av la familia) är stort fan, men nu är det dags att testa sina vingar. Nu ska vi kila till gaten, herrå!

12.06 |

Sitt ner i båten

Klänning - River Island
 
Om man får vara lite småkär i bider på sig själv är jag det i dom här. Tog dem under vår första sesh på Lanta och nu är vi här igen! Båten var framme runt 12 så vi åkte och lämna våra väskor på hotellet innan vi tog en tuktuk till mammas resort för att hänga lite med dem. De åker hem 17:e och då ska även vi vidare någonstans i Thailand, vart är inte bestämt bara att vi drar till Indonesien 20:e

10.33 |

Orange

Bikinitopp - här (rea) // Byxor - bikbok (old) // sjal - second hand
 
Koh lipe är fortfarande helt fantastiskt! Ikväll är sista kvällen innan vi åker tillbaka till Koh Lanta så min plan är att äta minst 10 fried ice cream samt 6 bananpannkakor då även dom är extra goda här. Ovan ser ni lite pics från gårdagens solnedgång, kan inte släppa ljuset här! Alltså det är perfekt jämt och det blir så lätt att få bra bilder. Borde kanske bosätta mig och och satsa helhjärtat på bloggkarriären. 

05.09 |

Ett hej från paradise!

Gårdagens strandpromenix i solnedgången
 
Hej! Från Koh Lipe! Vi tog en speedboat hit i förrgår för att stanna i 4 nätter, jag ska ärligt säga att jag inte var särskilt imponerad i början. Resan hit sög, rummet var inte särskilt fräscht och beachen var liten och fylld av båtar. Men det har växt för mig och nu vill jag inte åka härifrån! Det är en liten och så så mysig ö, stranden är vit och vattnet drömmigt korallblått. Om man prommenerar en liten bit bort på stranden är det inga båtar alls och där har vi hittat oss en palm vi brukar ligga under för att få skugga. När man ska bada hoppar man i badskor och cyklop sen kan man tro att man simmar omkring i ett akvarium, vi har sett nästan alla fiskar från nemo. Jag har tidigare varit på flera snorklingturer men aldrig upplevt såhär fin snorkling. Ska ta lite bilder från stranden idag tänkte jag! Allt jag inmundigar här är också helt magiskt, druckit min godaste krämigaste mangoshake evur, thaimaten är extra god av någon anledning och så en ny grej: _FRIED ICE CREAM_ omg. Alltså när jag väl börjar äta det kan jag inte sluta förklara för Herman (som äter exakt samma sak) hur fantastiskt det är. Man väljer en smak (oftaste en frukt) då blandar glassmannen frukten men någon mjölkliknande mix och tillreder glassen framför dig. Dom kyler ner den rinniga blandningen på en panna (därav fried). Glassen i sig är det krämigaste och godaste, sen det här med att det smakar precis som den frukten man väljer, inga artficiella smaker, jag har inga ord. 

10.14 |

Bed bich

Tröja/kofta/jacka/klänning(??) - bikbok / Skor - Birkenstocks från här
 
 
Här är en liten outfirre jag bar en av de första kvällarna. De är så bra här, kvällarna alltså. Vi tar en tuk tuk (taxi som består av en moppe med påbyggd ställning med ett hjul, en sån här!) för 10 kronor och åker in mot den lilla staden. Där strosar vi omkring på marknaden, sätter oss ner någonstans och äter krämig thaimat, dricker några drinkar sen pallrar vi oss hemåt. Mamma & crew har landat på lanta nu så vi hänger en del med dem!
 

04.25 |

Lyx vs budget - samma bikini

 
När jag skulle iväg på resan hade jag sjukt svårt för att hitta bra bikinis, kollade igenom varenda wepshop jag kände till utan att hitta något som föll mig i smaken. De enda jag verkligen gillade kom från märket meloonpro (länk) känner ni till det? Jag hittade dem via de många instagirls som gör reklam för dem. De är dock lite pricey, tycker faktiskt att 500 spänn för en bikini är lite mycket?  Men sen av en slump gick jag in på romwe (länk) och hittade exakt samma bikinis fast 400 kr billigare! Jag köpte 3 st (den på bilden, denna och denna) varav 2,5 av dem var användbara, den rosa överdelen var för stor runt bysten men tror det bara var otur med just det exemplaret. De andra satt jättebra. Man kan bara välja en storlek för hela bikinin vilket var lite träligt då jag alltid har olika storlekar, men tog M och underdelen satt perf och överdelen var liiite liten men jag gillar det!

12.00 |

Denim.

denim
 
 
1. här / 2. här / 3. här / 4. här / 5. här 
 
Alltså huur är det möjligt att hitta såhär många par snygga jeans? Tänkte skriva att jag vill ha allihop att sitta och mumsa på men helst av allt vill jag ju bära dem. Älskar var revorna på nr 4 är placerade, tkr det är så c00lt! Köp av minst två av dessa kommer ske när jag kommer hem.

12.41 |

En öl i kistan tänder livsgnistan

 
Hej på er! Jag är i Thailand! Det här är min view just nu!
 
Äntligen är vi framme här, hotellet vi bor på är jättefint och vi  har ca 100 meter till stranden. Är dock lite slut som människa, det här med jetlag ni vet. Vi lyfte runt 13 svensk tid och var framme i bangkok runt 23, läggdags hemma men klockan 5 på morgonen här. Hotellet på ön vi är på var vi framme vid kl 11 och då kan man ju inte gå och lägga sig. Så vi har liksom "missat" en natts sömn och ingen av oss sov särskilt bra på planet. Menmen sånt är livet, är kanske lite smågrinig men ska dricka öl nu!
 
(citatet i rubriken kom till mig likt en uppenbarelse, ni får gärna quota mig)

12.53 |

Touchdown Sthlm :P

 
Hej hörni! Här har ni två äventyrare som just landat på hotellet i stockholm. Herman tar bilder för att skicka tills sin mamma och läser informationspärmen "Tofflor finns att tillgå för 50 kr, får man låna dom då eller FÅR man dom för 50 kr?" han tycker även det är lite snålt att sängkläder byts var tredje dag, tur att vi bara stannar här en natt då. Annars är det ett toppenhotell centralt på söder, Hellstens Glashus om någon undra. Det är supersnyggt också, googla! Det känns så skönt att kunna stressa ner lite nu, igår var en hektisk dag och man är alltid stressad på morgonen samma dag. Men ingen försov sig (jo Herman), båda tågen hanns med och det gick smidigt att ta sig hit från T-centralen. Nu ska jag duscha sen ska vi ut och botanisera en bra lunchrestaurang. Ikväll runt 19 gör vi entré på rival för att beskåda Alex & sigge!