22.53 |

Håre'

Oki här har ni lite pics på mitt hår. Jag tycker inte de ger en helt & hållet rättvis bild av verkligheten då det är snäppet kallare irl. Sen kommer ljuset in från vänster på de senare bilderna så det ser aningen skevt ut, men enjoy anywayzz.
 
Före:
 
 
Slitet, gulnat/varmt, utväxt & paltt.
 
Efter:
 
 
SÅ NÖJD! Det är så fräscht och luftig och kort och jättebra.

11.34 |

Mat

 
Nu ska vi tala om i torsdags då jag hade en bra matdag. Hämtade upp Klara klockan 8.30 och vi styrde kosan mot tant grön & lyxfrulle. Klara fick superfin vegan-frukost. Jag kan rekommendera alla att testa det stället, det spelar liksom ingen roll om du har annorlunda kost, allergier, intolerans osv för dom fixar det (om du ringer i förväg såklart!) så det passar alla!
 
På kvällen åt jag vietnamesiska vårrullar igen! Men tog tydligen ingen bild, aja ni vet hur det ser ut om ni scrollar några inlägg ner. 
 
 
Sen ska vi tala om i fredags då jag drack vin och spelade spel hemma hos Elias. Jag vann.
 
Resten av helgen har jag jobbat bort. Igårkväll hängde jag på gymmet med Moa och körde mitt första ryggpass, nu ska jag dit igen hihi/ fitspo girl ;-) byebye :*

21.52 |

OOT(Y)D

Kappa - Ellos / Tröja - Zara / Byxor - Bikbok by Angelica Blick / Skor - dinsko / Väska - marknad i Tyskland
 
En liten outfit från igår. Skinnbyxorna är mina nya favvosar, sitter riktigt snyggt och är förvånandsvärt bekväma. Här har ni även en första sneak på mitt nya hår!

12.00 |

Veckans second hand

Second hand är ett av mina större intressen här i livet. Tkr det är så kul att göra något gammalt till något nytt! Så från och till strosar jag omkring i dessa butiker och ibland hittar jag något, ibland inte. Men det är som att man lär sig med tiden att se potential i saker, det är en hel vetenskap! Jag ser endast positiva saker med second hand: det är miljövänligt, det är billigt och det mesta är unikt. Älskar idén med att det liksom bara finns en av allt.
 
Veckans fångst:
 
 
Min nya fina jacka som jag köpte idag! Den har så härlig färg och kommer nog passa riktigt bra i sommar. Sen har vi en leopardfärgad blus-historia. Dom svarta prickarna är typ genomskinliga (men ändå inte) och tkr även denna har härliga färger. Jag är besatt av leopardmönster, tkr det är så fränt. Är det typ en bieffekt av att vara crazy catlady?
 
 
En orange sjal som jag inte kunde låta bli att köpa. Det finns för mycket fina sjalar här i världen och det är ett så lätt sätt att snygga till en outfit med. Sist men inte minst har vi en teburk. Jag samlar på dessa gamla porslinsburkar med text. Bara dom fina såklart. Har hittills en kakao, en mjöl och nu en te! 
 
 
 
Behind the scenes:
 
Glöm inte: det är sen gammalt att onsdagar & fredagar är veckans bästa dagar!

21.03 |

/en katt

 
Hej på er, det här har jag gjort idag! Plus lite mera då. Alltså jag känner mig så fräsch, snygg, kattig. På vägen hem var det inte bilarna där bak jag kollade på i backspegeln om vi säger så (lol skoja). Det blev ganska mkt kortare än vad jag från början tänkt, men är så nöjd! slingorna blev som alltid supernygga, så nu är jag helt utväxts-fri och har en snygg kall blond färg. Vill dock gråta ögonen ur mig för min frisör ska sluta som frisör, what do I do? :((((((( Jag har trust-issues med frisörer och litar inte på någonan annan till att slinga mitt hår. Så det är ju lite sorgligt. 
 
 
På vägen hem ringde mamma och frågade om jag ville luncha, vilket jag ville. Om ni någon gång ska luncha i Kumla så jätte-rekommenderar jag Goda Rum. Ligger precis brevid en sjö-ish så det är fin utsikt och god mat såklart! Det är olika rätter varje dag och det finns alltid en kötträtt & en fiskrätt (&en veg) att välja på. Aldrig blivit besviken där. Efter maten åkte vi till Hallsberg för some second hand. Hittade en fin röd jacka! Tänkte faktiskt fortsätta min shoppingtur nu fast på intranätet. Så mkt jag vill köpa; lite nya sommarkläder till resan, en helt ny hudvårdsrutin, bikinis & en väskaaa. Klart slut.

14.11 |

Veckis

 
Denna vecka har bestått av kompisdejter, träning & jobb. I måndags träffade jag Moa på Java och det visade sig att vi tränar på samma gym så nu är vi träningsbuddy's. Sen i onsdags var det dejt med denna↑ pingla på fratelli. Måste säga att deras sallad var så bra! Endast ätit pizza & pasta där innan men detta var ev. den godaste sallad jag ätit. Nu är det ny vecka och det står mest jobb på schemat, har äntligen fått kontrakt och fast schema så ena veckan jobbar jag mindre och andra mer. Veckans höjdpunkt: frisörbesök. Asså mitt hår är en riktigt sorlig historia för närvarande. Så äntligen ska jag slinga utväxten, göra hela håret lite kallare, klippa bort allt slitet + byta frisyr lite (eller kanske ska kalla det skaffa en, med tanke på det jag har nu ej borde få kallas frisyr :)). Sen på lördag är det 20-årsfest!
 

15.22 |

Best materiella things of 2016

Innan vi lämnar 2016 bakom oss tänkte jag gå igenom lite materiella ting som jag fått eller köpt under året & som kommit att bli mina favoriter!
 
 
Först ut är denna magiska rengöringsborste från märket foreo. ÄLSKAR DEN. Det är inte ofta jag faller för reklam men när jag såg allt om denna "tar bort 99.5% av all smuts & fett från huden" "mjukare & lenare hud" "ökad lyster" "finare hudstruktur", då blev jag som smileyn med hjärtögon och bah "OMG måste ha!!!". Den är rätt dyr men den är värd pengarna. Jag kommer ju i princip kunna använda den hur länge som helst och man blir så ren! Finns att köpa här här
 
 
Dessa komponenter har verkligen förbättrat mitt ögonmake-game. Paletten är morphe´s 35o palett och kmr aldrig behöva köpa en annan pga denna är allt jag vill ha. Den svarta bortsten är en blending brush från sigma (finns här) och de två vita kommer från märket beybeybeaty. Har tyckt det vart svårt att hitta bra syntetiska borstar för ögon (använder endast cruelty-free produkter, dvs märken som inte testar på djur samt borstar som inte är gjorda av djurhår) men dessa asså wow, kommer garanterat köpa fler. Paletten är också amazing och alla skuggor är sjukt pigmenterade!
 
 
Detta mobilskal är allt jag önskar av ett mobilskal. Snyggt, skyddande och sjukt användarvänligt. Det har liksom dom där facken för korten plus det bästa; man kan ta bort mobilen från skalet när man tycker det blir för klumpigt. Samtidigt sitter den jättebra när man väl har den i skalet pga superstark magnet. Klara skaffade detta för något år sen och var så avis att jag skaffade ett eget. 
 
 
Den här parfymen fick jag av Herman i julklapp. Jag testade den första gången nån utekväll i sommras då min kompis hade en liten flaska i väskan & jag vart kär i en parfym, aldrig luktat så dyrt. Efter det har jag varit obsessed och luktat på den varje gång jag kommit i närheten av en parfymaffär, men inte tagit steget till att köpa då den kostar en del. Tur man har en snäll pojkvän då (eller så ville han bara sluta gå in på kicks).
 
 
Denna clutch som jag second-handade ngn gång i höstas. Använde den mkt flitigt i sommras. Den passar till typ allt & jag tkr bara den är såå snygg + att den kostade typ 30 spänn?
 
 
Denna handkräm som vart en saviour för mina naglar + nagelband denna vinter. Är det något jag inte gillar med min kropp så är det mina naglar haha. Nagelbanden är torra och naglarna skivar sig & går av hela tiden. Dom är liksom aldrig fina. Så är det året om men på vintern är det lite värre. Men denna kräm har gjort mirakel typ. Även fast mina naglar är dåliga så är dom inte sämst längre! Dom går inte av alls lika lätt och har inga problem med nagelbanden längre. Från body shop och kosta 130:-
 
 
Om man får ta med en planta så gör jag det! Har letat så länge efter en sån här! Spenderade hela 2015 med att leta (okej inte jätteaktivt kanske) sen när jag var i Vadstena med Maja & Kajsa i sommras så hittade jag en i en liten blomsterbutik. YAAAS.

17.00 |

Reafavoriter

nelly rearearea
 
 rearearea
 
1.HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR / 9. HÄR / 10. HÄR / 11. HÄR / 12. HÄR / 13. HÄR / 14. HÄR / 15. HÄR / 16. HÄR / 17. HÄR / 18. HÄR / 19. HÄR
 
Det jag älskar med denna time of the year är all denna rea. Det blir liksom så enkelt att bygga upp en snygg fräsch vårgarderob BILLIGT! Dessutom har nelly just nu en kampanj där man får ytterliggare 30% på rean (använd koden FINAL30 i kassan). Mina aaabsoluta favoriter är nr 3, 10, 11, 12, 13 & 18! Funderar verkligen på att klicka hem de högklackade sandaletterna & nudie-jeansen.

20.48 |

Ett stycke resetips

 
Vet att jag inte riktigt är den enda som har planer på att åka utomlands denna tid på året, så därför tänkte jag dela med mig av mitt bästa resetips. Nästan ett lifehack.
 
Ledord när man reser från kalla jäkla Sverige är: jacka bör man annars dör man. MEN när man väl är där på varmare breddgrader är det liksom inte lika kul att ha en tung, otymplig & stor jacka att släpa runt på. Här kommer hacket; dessa lättviktsdunjackor. Resegoals!! De är varma, lätta och tar INGEN plats. Som ni ser på bilden får man oftast med en sån liten påse att stoppa ner den i. Nu kan man tro att toppen är nådd och inget mer positivt kan nämnas om detta men jo! Här om dagen när jag lunchade med Maja tog vi en liten tripp till lager 157 där jag fann denna jacka för endast 150:- nedsänkt från 400:-. Så om ni ska ut och resa borde ni också ta en tripp dit.

00.13 |

Mitt 2017

Det här året är det första på länge som jag har väldigt mycket inplanerat, mycket att se fram emot liksom. Det är i och för sig också första året någonsin som jag bestämmer helt själv över, första året där jag inte längre är styrd av skola eller andra måsten.
 
 
För några dagar sen så bokade jag och Herman en resa till Asien! Det känns på gränsen till töntigt att säga Asien då vi inte ska packpacka runt och se allt, utan bara besöka några få platser. Vart vi ska är dock inte helt spikat än, den 3:e mars lyfter planet från Stockholm till Thailand och returen går av från Malaysia den 1:a april. Där emellan har vi hittills endast bokat 5 nätter på Koh Lanta. Sen har vi planerat in några nätter på Koh Lipe samt att vi vill avsluta resan på Bali innan vi åker till Kuala Lumpur för en natt! Men det är en del dagar där emellan som ännu inte är planerade. Jag längtar nästan ihjäl mig tror jag.
 
 
Innan vi flyger iväg ska vi på Alex & Sigges föreställning LIVE! Herman fick det av mig i julklapp och vi tar det i samma smäll som resan. Vi åker alltså upp till Sthlm 2:a mars går på Rival & sover på hotell. Lyrre! Japp japp.
 
 
Efter vi kommer hem tar det ett tag innan något händer, enda tills 26:e Juni då jag och Hermis ska på Coldplay!!! Vi har snackat massa gånger om att vi vill se dom live, typ hångla till fix you :P. Sen när vi satt i bilen påväg till släkt en dag så släpptes biljetter, vi köa en timme och fick dom!! 
 
Denna jul hade vi tydligen en grej för att ge varandra upplevelser, eller kulturupplevelser kan man säga så? Jag ska nämligen och se Håkan H i brunnsparken!!! Eller inte bara jag utan ett helt gäng som Herman har dragit ihop. Det ska bli såå kul. Även det är en artist vi pratat om länge att vi så gärna skulle vilja se.
 
:P:P
 
Sen en sista grej som är planerad-ish är en kryssning!!! I Karibien!! Skoja. Haha nää en ålandskryssning eller något liknande, Herman fick det av mig i födelsedagspresent. Han sa till mig i höstas att han aldrig vart på det så tänkte att jag la får ta med han. Datum är inte inplanerat än men tänker någon gång i höst!
 
 
 
För ovanlighetens skull har jag detta år även satt upp lite mål för mig själv. Tänker att sånt kan vara lite nyttigt. Här är'om:
 
-Jag ska gå på minst en audition
Ta tag i min dröm liksom. Helst fler såklart men tänker att jag börjar smått, har en dålig vana av att sätta för mkt press på mig själv. Å det är ju inte meningen. 
 
- Jag ska fortsätta vara pescotarian
Insåg att jag kanske inte skrivit det här, att jag vart pesco i över ett halvår haha? Jag äter alltså inget kött förutom fisk & skaldjur. Trivs verkligen bra med det och vill fortsätta vara det tills den känslan ändras. 
 
- Jag ska spara pengar
Målet är 150 000 innan jag flyttar hemifrån. Hoppas på att klara det innan det här året är slut. 
 
-Jag ska blogga mer
Det här är väl mitt osäkraste mål haha. Jag har alltid en dröm om just detta men det blir aldrig av då det är så lätt att motivationen sinar. Men har ändå en längre tid haft ett litet mål att någon gång komma in i ett flow och se bloggen växa något. Så någon gång får jag väl försöka göra till nu.
 

00.13 |

#veganrawfood

Här om dagen när jag var i Klaras nya lägga för 1st gången gjorde vi ngt fantastiskt; (okej jag stod för det fantastiska hon hoppade mest omkring på sina kryckor och såg söt ut :///)(skoja) vietnamesiska vårrullar! Vet att detta var en superhipp bloggtrend för ngt år sen och jag har haft en mkt skeptisk inställning till detta, asså hur gott kan det lix vara med blöttrispappers-beklädda grönsaker? Men asså ahmajgawd, det var gott.
Det man gör är alltså att man köper vanliga runda rispapper och blötlägger tills dom blir snoriga, sen fyller man det med sånt man tycker är gott och konsistenser som passar ihop, rulla ihop såhär & dippa i god sås! Voila! Såsen freebase:a klara med men grundreceptet på den samt idé och tips och trix tog jag härifrån.
Våran fyllning bestod av mango, bladspenat, morot, gurka, avocado, äpple, böngroddar, cashewnötter & valnötter. En helt fantastisk kombo om du frågar mig. 
Det här är btw superinstavänlig mat! Förslag på hashtags #Vegan #Rawfood #Veganrawfood #Healthy #Nocock hehe :P;)

15.12 |

Le do som cahing up

Nyår! Var så himla bejbig. Detta är dessvärre (or nah) de enda bilderna jag har från denna kväll. Åt veganmat i en etta pimpad till max och hängde med en enbent Klara. Sen drog vi på fest och jag pussades på 12-slaget.
Aggan fyllde år så vi åt sushi, jag bjöd på fika sen strosade vi omkring. 
Elias visade upp sina masterpieces som vistades på biblioteket i kumla. Han går på konstskola och hans klass har haft utsällning där. Det känns så skönt att min framtida svindyra konst är säkrad, det är ju faktiskt en sån sak man inte vill gå omkring och oroa sig för. 
Och så har denna gullepojk fyllt år! 

14.03 |

2016

Ett nytt år, redan tänker jag, sen tittar jag tillbaks i mitt arkiv och inser att det kanske inte gått för fort. Jag har hunnit med massor. Det känns som att 2016 har varit ett väldigt blandat år, som en berg-och-dal-bana, höga toppar och djupa dalar. Jag har i perioder mått ganska dåligt det här året, haft en ångest som liksom bitit sig fast i mig och sen tuggat sig inåt för att sitta helt fast utan minsta tillstymelse till lättnad, jag kan inte minnas att jag varit med om det förut. Inte på samma intensiva och oförklarliga sätt, plötsligt är allt hopplöst och sämst och man vet inte varför liksom? Det suger, men man klarar sig ur det också. På samma sätt känns det med hela världen, den har också vart en rätt deppig plats i omgångar. Ibland har man känt att det mörka har tagit överhanden, men så kommer det en liten ljusglimt någonstans ändå. Men mörkt kändes ändå som ledordet när jag skrollade igenom mina sociala medier just där innan vi entrade det nya året. Mitt 2016 har inte bara varit mörkt. Jag har gjort en hel del saker som är raka motsatsen. Det här är mina highlights:
 
Mitt körkort. Alltså jag vill pussa mig själv flera gånger om för att jag pallade skaffa mitt körkort just när jag gjorde! Det har verkligen underlättat mitt liv så mycket och gud vad jag är rädd om den där lilla plastbiten. Min bil infaller också i denna kategori, livet blev bara så mycket lättare där i mars. 
Sälentrippen med dessa tokar. Hade såå kul dessa 4 dagar och vill bara göra om. 
Student-tiden! Asså jag hade så kul den här månaden, det var vår & jag badade i svartån, gick på afterschool varje onsdag och drack massa öl, gick på en sista karrofest, vann krampen & hade världens bästa studentvecka! Och allting liksom blandades samman med den sista plugg- och betygsångesten och känslan av att snaaart vara i mål.
STUDENTEN! Den dagen var magisk och jag skaskaska skriva ett inlägg om den.
Sommaren jobbades i stort sett bort med undantag för en 10 dagars semester. Den var härlig, hängde med min kille i småland, hade det bra och åt god mat. Sen styrde vi kosan mot sthlm för ännu mer bra!
 
September & oktober var för mig inga månader att hänga i julgranen, men så i november vände det och jag fick jobbet på bau. Jag skulle väl ljuga om jag sa att det var precis som jag tänkt mig, asså jobbet i sig, för det är det inte. Men däremot trivs jag väldigt bra med dem jag jobbar med, det är vad som gör det kul. Och sen hade jag en sån tur att på samma dag som jag började började även Aggan (också kallad Agnes). En bara så bra människa som gör jobbet ännu lite roligare och lättare!
 
Men de senaste 2 månaderna har verkligen jobbats förbi, samtidigt som jag installerat mig på bauhaus har jag jobbat varanan helg på jeremia så har snittat en ledig dag per vecka. Har med andra ord inte svävat ut så mycket under nov & dec. Men hade en riktigt mysig julafton även om det fortfarande känns ovant att fira den utan min älskade farmor. Nyår var också bra.
 
Gott nytt år, and may the odds be ever in your favour